|
|
Lån  


 

Hvad skal du vælge?

Skal du vælge et quarts- eller et mekanisk ur?. Her er lidt der kan hjælpe dig med at tage et valg.

Et quartz ur er billigere og mere præcist end et mekanisk ur. Et godt mekanisk ur er sjældent mere præcist end 2-3 sekunder pr. dag, hvor quartz uret som regel har en afvigelse på 0,5 sekund pr. dag eller bedre.

Du kan lægge dit quartz ur væk i lang tid, og når du tager det frem igen vil det sandsynligvis stadig vise nogenlunde korrekt tid, med mindre batteriet er opbrugt. Problemet med quartz ure er at batteriets levetid ikke er særlig forudsigeligt, og batterier har det med at dø ud på de mest ubelejlige tidspunkter. Det automatiske ur skal ikke trækkes op hvis du går med det dagligt, det manuelle vil koste dig 30 sekunders arbejde hver dag.

Quartz uret er normalt lidt bedre til at modstå stød og slag end det mekaniske ur. Men det kommer selvfølgelig an på kvaliteten.

Hvis du vil have et ur i mange år, så skal du have et mekaniske ur. Hvis det er godt vedligeholdt og beskyttet mod fugt og kemiske stoffer, så kan de holde flere hundrede år. Det koster selvfølgelig noget i vejligeholdelse. Quartz uret lider under de almindelige ældningsproblemer der kendetegner al elektronik, så man skal max. forvente at det holder 20 år.












Information på sider:

Ure - Dameure - Smykker -



 Du er her: Dameure - Dameure -